sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Lanttu- ja kurpitsaranut

Butternut squash, suomeksi ehkä myski- tai talvikurpitsa on oikein maukasta. Tutustuin siihen kerran matkalla Kanadassa ja ilahdun aina, kun sitä löytyy kaupasta ja nykyään sitä löytyykin jo aika hyvin. Maukkaiden bataattiranskalaisten innoittamana päätin kokeilla myös myskikurpitsaa ja lanttua ranskalaisina. Maut olivat kovin jouluisat, mutta toimivat myös esimerkiksi myös syksyyn tai talveen mainiosti. Helppoa ja maukasta. Myskikurpitsaranut jäivät aavistuksen pehmeiksi, mutta maku oli ihana.

Tarvitset:
  • Myskikurpitsaa
  • Lanttua
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • (Paprikajauhetta)
  • Korppujauhoja
Tee:
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. 2. Kuori juurekset suunnilleen samankokoisiksi ranskanperunakokoisiksi suikaleiksi. 3. Laita juurekset kulhoon ja sekoita niihin oliiviöljyä ja mausteet ja himppunen korppujauhoja. 4. Asettele juurekset väljästi leivinpaperille. 5. Paista puolisen tuntia, tai niin että näyttää valmiilta. 5. Herkuttele.

Sampon kommentit: Yllättävän maukkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti