torstai 2. tammikuuta 2014

Avokadopasta helposti


Vuoden takainen hitti avokadopasta on edelleen hyvää ja maailman nopeinta arkiruokaa. Hesarista löytyi aikoinaan Safkaa -tyyppien hyvä resepti, mutta koska aina kaapissa ei oo parmesaania, tai kaupassa pecorinoa, niin korvikkeilla tästä tulee aivan hyvää. Alkuperäisessä reseptissä kaikki on tuoretta, mutta kuivatuilla versioilla tulee myös hyvää helposti! Tässä alkuperäinen resepti ja korvikevaihtoehdot. Tällä reseptillä tulee ruokaa kahdelle. Pastaan kannattaa panostaa. Erimuotoisilla pastoilla saa hyvää vaihtelua, mutta spagetti taitaa kuitenkin olla toimivin.

Tarvitset:
  • Valkosipulinkynsiä 2-4 mieltymyksen mukaan, tai valkosipulijauhetta
  • Chiliä puolikas tai kokonainen, kuivattukin käy
  • Limetti tai puolikas sitruuna tai limetti- tai sitruunamehua
  • Avokado 1 tai puolitoista(kypsä, eli hieman pehmeä) 
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä loraus, chiliöljykin sopii
  • Tuoretta basilikaa tai kuivattua basilikaa  (Santa Marialla on hyvää)
  • Tuoretta (lehti)persiljaa tai kuivattua (Santa Marian kuivattu persiljakin on hyvää)
  • Parmesaania raastettuna 1/2 dl
  • Pecorinoa raastettuna 1/2 dl TAI yhteensä noin 1dl jotain vaan juustoraastetta, pecorino toimii myös kivasti yksinään, kaupan valmiiksi raastettu Grana Padano on edukasta, Oltermanninkin tai vastaava toimii paremman puutteessa.
  • Hyvää spagettia tai muun muotoista pastaa 250 g
Tee:


1.Raasta juustot, viipaloi chilit, valkosipulit, silppua yrtit, halkaise avokado, poista kivi, vedä viillot ristiin ja lusikoi lusikalla kuutiot. Nämä kaikki voi laittaa suureen tarjoilukuhloon. Lisää mausteet, lime/sitruunamehu ja öljy. Sekoita.
2. Keitä spagetti al denteksi, keitinveteen sopivasti suolaa!
3. Yhdistä spagetti ja kastike ja sekoita hyvin. Maista ja mausta vielä tarvittaessa. Suolaa tarvitaan yllättävän paljon.
4. Tarjoile pian juustoraasteen kanssa. Nautiskele!

Sampon kommentit: Tosi hyvää, myös muunnokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti