torstai 9. heinäkuuta 2015

Vadelmainen mutakakku

Bongasin karkkikaupasta Fazerin vadelmaista tummaa suklaata. Fazerilta löytyi tälle suklaalle myös resepti mutakakkua varten, joten päätin kokeillla sitä. Sampo tykästyi tähän kakkuun paljon, ite jättäisin ehkä ohjeessa sanonut tuoreet vadelmat pois, mutta Sampo piti niistäkin. Pelkkien vehnäjauhojen sijasta laitoin puolet mantelijauhoa.

Kun halusin tehdä tätä kakkua toiste, mutta en löytänyt kaupasta Fazerin vadelmaista suklaata, kokeilin Cloettan sprinkle black rasberry sparksia. Tällä suklaalla kakusta tuli mun makuun liian makea, mutta Sampolle maistui.

Tarvitset:
  • Fazer vadelmaista tummaa suklaata 200g
  • Voita 200 g
  • Munia 3 kpl
  • Sokeria 2dk
  • Leivinjauhetta 1 tl
  • Vehnäjauhoja 2.5 dl TAI Vehnäjauhoja 1.5 dl ja 1 dl mantelijauhoa
  • Kourallinen tuoreita tai pakastevadelmia
Tee: 
1. Laita voi sulamaan kattilaan tai vesihauteeseen. Kun voi on sulanut, lisää paloiteltu suklaa.
2. Voin sulaessa vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
3. Sekoita vehnäjauhot (, mantelijauhot) ja leivinjauhe.
4. Yhdistä ensin jauhot muna-sokerivaahtoon, sitten voi-suklaaseos ja lopuksi vadelmat.
5. Paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa 175 asteessa 30 minuuttia.
6. Jäähdytä ennen tarjoilua, tämä on parempaa kylmänä, kuin suoraan uunista.
7. Nauti viileänä. Jos kakkua jää, ylimääräisen voi hyvin myös pakastaa.

Sampon kommentit:  Parasta mutakakkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti