sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Moules frittes eli sinisimpukat ja ranskalaiset



Hei taas! Kesän ja nyt syksyn aikana on tullut kokkailtua ja leivottua paljon, mutta piirtely ja datailu on jäänyt vähemmälle. Nyt taas huvittaa!

Moules frittes on mun suosikkiruoka Ranska-ajoilta. Normandiassa se oli perusruokaa, jota sai ravintolassa halvalla. Kerran lähimarketissa oli sinisimpukoita tarjouksessa, ja päätin kokeilla niiden valmistamista itse. Sain kalatiskin myyjältä hieman vinkkejä keittoliemeen, mutta tulin siihen tulokseen, että liemessä ei tarvii liikoja hifistellä, yksinkertaisuus riittää.  Simpukoiden syömisessä hauskinta on se, että simpukoita napsitaan tyhjällä simpukankuorella. Tyhjiä kuoria varten kannattaa sitten varata oma astia.

Tarvitset:
  • Sinisimpukoita, tuoreita
  • Ranskalaisia, pakaste tai omatekoisia
  • Kermaa
  • Valkosipulia
  • Sipulia
  • Öljyä
  • Valkoviiniä (omenamehukin kelvannee)
  • Suolaa ja pippuria
  • Yrttejä, esim. persiljaa
Tee:
1. Laita ranut uuniin. 2. Silppua himppasen sipulia ja valkosipulia, ja freesaa niitä hetki kattilassa. 3. Lisää kattilaan tilkkanen valkoviiniä, ja anna kiehahtaa hieman. 4. Lisää kermaa, mausteita ja yrttejä. 5. Laita simpukat kattilaan, keitä kansi kiinni noin 5 minuuttia, tai kunnes simpukat aukeavat. 6. Tarjoile uunituoreiden ranujen kanssa!

Sampon kommentit: Ihan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti