lauantai 26. lokakuuta 2013

Paprikainen makaroonilaatikko



Ihastuin paprikaan täysin, kun ranskassa asuessani italialainen kaverini paistoi sitä hartaasti pannulla ja laittoi sitä sitten pitsan päälle. Paistettu paprika on ihanaa. Sovelsin sitä kerran makaroonilaatikkoon, ja Sampollehan maistui.

Tässä eilen makaroonilaatikkoa tehdessäni tulin siihen tulokseen, että makaroonilaatikkoon voi hyvin käyttää kaikkea "kaappiin jäänyttä". Esimerkiksi kaupan pussisipulikeittoa tai valmistomaattikeittoa, , voi hyvin käyttää kastikkeeseen makua antamaan. Myös monenlaiset pastat sopii, myös sekoitus, sillä makaroonilaatikkoon voi hyvin käyttää erimuotoiset pastanpussinpohjalliset.

Tarvitset:
  • Paprikaa (paljon), tavallista tai suippopaprikaa, väreistä paras on ehkä punainen
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Makaroonia
  • Maitoa
  • Kananmuna tai kaksi
  • Juustoraastetta
  • Pippuria
  • Tomaattimurskaa/kastiketta
  • Soijarouhetta/jauhelihakastiketta/papuja mitä tykkäätkin
  • Sipulia (sekä valkosipulia, jos kiinnostaa)
  • Mausteita mielen mukaan
Tee:

1. Pilko paprikat suikaleiksi tai pieniksi paloiksi, laita se kuullottumaan miedolla lämmöllä pannulle öljyssä, lisää vähän suolaa ja sokeria.
2. Laita uuni lämpiämään, 180 astetta on varmaan hyvä.
3. Tee kastike, eli tomaattikastike porisemaan sekä sipulit ja soijat/jauheliha kuullottumaan.
4. Keitä makarooneja noin puolet keittoajasta.
5. Kun tomaattikastike on porissut, sekoita siihen soija/jauheliha, sipulit sekä paprikat.
6. Sekoita makaroonit ja kastike, laita uunivuokaan.
7. Sekoita maito, muna, pippuri ja ripaus suolaa munamaidoksi. Kaada vuokaan.
8. Ripottele päälle juustoraastetta.
9. Paista uunissa noin 40 minuuttia.
10. Anna vetäytyä hetken, sitten vasta syö.

Sampon kommentit: Tosi hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti