tiistai 19. marraskuuta 2013

Bataattiranskalaiset



Bataattiranskalaisiin sain idean ravintola Fafa'sista. Googlettamalla löytyi paljon hyviä reseptejä ja sovelsin niistä tämän. Huomasin, että ehdottoman tärkeätä on laittaa ranskikset sopivan väljästi. Päällekkäin paistuvista ranuista tulee vain löllöjä. Näiden kaa sopii joku sovellettu ranskakerma/kermaviilikastike, ketsuppikin yllättävän hyvin.

Huom. Tosi isoja bataatteja on joskus tosi vaikea käsitellä, mutta luomubataatit on usein pieniä ja mukavampia pilkkoa.

Tarvitset:
  • Bataatteja
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Mausteita mielen mukaan
  • Korppujauhoja (vähän)
Tee:

1. Kuori bataatit ja pilko sopiviksi viipaleiksi.
2. Sekoita bataatteihin kulhossa öljy ja kaikki mausteet + korppujauho.
3. Laita bataattiviipaleet väljästi leivinpaperille.
4. Paista 250 asteessa noin 30-45 minuuttia, niin että ranskalaiset näyttää mukavan rapeilta.

Sampon kommentit: Tosi hyviä, nää sopis hyvin myös jouluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti