lauantai 26. lokakuuta 2013

Quornwokki



Olin jossain vaiheessa aivan tykästynyt quorniin, joka on sieniproteiinista valmistettua "kasvisruokaa". Etenkin quornnuggetit on herkkua, ja niistä teinkin eräs päivä hyvää wokkia. Tätä wokkia voi soveltaa miten vaan, mutta keksin muutaman hyvän niksin.

Jos kaappiin on jäänyt sushin jäljitä säilöttyä inkivääriä, sitä mukaan pilkkomalla saa mukavan raikasta makua. Myös tuore inkivääri toimii. Soijakastike toimii myös. Aina ennen käytin soijakastiketta vaan sushin kanssa, mutta sehän on loistava maustekastike. Litteät vermiselinuudelit imee kivasti makuja ja on näin ollen maukas vaihtoehto.

Tarvitset:
  • Quornnuggetteja
  • Kasviksia (esim. wokkivihanneksia oman mielen mukaan)
  • Nuudeleita (litteitä riisivermiselejä)
  • Mausteita
  • Inkivääriä, tuoretta tai säilöttyä
  • Soijakastiketta
  • Sitruunaruohotahnaa
  • Öljyä
Tee:
1. Pilko vihannekset, jos käytät tuoreita.
2. Laita tuoreet tai pakastetut vihannekset paistumaan pannulle.
3. Laita nuggetit paistumaan ohjeen mukaan omalle pannulle.
4. Valmista nuudelit.
5. Mausta jo vihanneksia vähän.
6. Sekoita kaikki, mausta lisää.
7. Nauti!

Sampon kommentit: Nyt tuli hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti