sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Herkulliset hot dogit tai hampparit


Lapsena maistoin ensimmäistä kertaa hodaria New Yorkissa, en tykännyt. Hodarit saivat uuden mahdollisuuden Kaartin hodarissa ja hummerissa, ja tajuisin, että niitähän voi varioida aika lailla. Hodarin ei tarvii olla pelkkää sämpylää ja nakkia, vaan innoitusta voi saada mm. hampurilaisista. Huomasin myös, että hot doggeja on helpompi syödä kuin hampurilaisia. Muutamalla niksillä hodareista saa hyviä helposti. Näitä ohjeita voi soveltaa myös hampurilaisiin, jos niiden muoto miellyttää enemmän.

1. Pehmoisia hodarisämpylöitä on vaikea leipoa, joten kaupasta ostetut käy hyvin. Käytä hodareita 3-5 min 200 asteisessa uunissa, niin pinta rapeutuu mukavasti. 
2. Kaiva sämpylästästä turhat täytteet pois, "kuoriin" mahtuu enemmän ja syöminen helpottuu. 
3. Täytteissä ei kannata kitsastella. Käytin "päätäytteenä" paneroituja kalapihvejä, niistä tuli kivasti makua!

Tarvitset (esimerkiksi):
  • Hot dog/hampurilais -sämpylöitä
  • Paneerattuja kalapaloja/nakkia/kvinoapihviä/pihviä mitä huvittaa
  • Majoneesia
  • Salaattia
  • Kurkkua
  • Tomaattia
  • Paprikaa
  • (Tuorejuustoa)
  • (Ketsuppia)
Tee:
1. Valmista "pihvi"/"nakki" omalla tavallasi.
2. Pilko vihannekset valmiiksi.
3. Paahda sämpylöitä hetki uunissa.
4. Täytä.
5. Nauti. 

Sampon kommentit: Parasta hot doggia mitä oon koskaan syönyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti