sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Porkkanakakku


Kauan sitten mun kaverin äiti oli leiponut mitä ihaninta porkkanakakkua, jonka salaisuus oli Mariannerouhe. Sain reseptin ja siitä lähtien oon tehnyt porkkanakakkua aina säännöllisin väliajoin hyvällä menestyksellä. Tää resepti on saanut vaikutteita kaverin äidiltä (kiitos!) ja Olivia-lehden reseptistä.

Tarvitset:
  • Porkkanaa 350 g
  • Kananmunia 4
  • Fariinisokeria 350 g
  • Voita 200 g
  • Vehnäjauhoja 4 dl
  • Mantelirouhetta 1/2 dl
  • Leivinjauhetta 4 tl 
  • Kanelia 1 tl
  • Kardemummaa 3 tl 
  • Suolaa 1 tl
  • (Muskottipähkinää ripaus)
  • Tuorejuustoa ("tavallista") 100g + Olympia tuorejuustoa 100 g 
  • Tomusokeria noin 1 dl
  • Marianne Crush rouhetta tai murskattuja marienneja/mantelirouhetta
Tee:
1. Sulata voi. Jätä jäähtymään.
2. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
3. Sekoita kuivat aineet.
4. Sekoita munia ja fariinisokeria sähkövatkaimen puoliteholla 12–15 minuuttia, kunnes saat kuohkeaa vaahtoa.
5. Lisää valmiiseen muna-sokerivaahtoon ensin jäähtynyt voisula, sitten kuivat aineet siivilän läpi ja viimeisenä porkkanaraaste. Kääntele taikina tasaiseksi.
6. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista uunissa noin 180 asteessa keskitasolla noin 50 minuuttia tai siihen asti kun kaukku näyttää kypsältä. Kypsyyttä voi tarkistaa maistamalla.
8. Nosta uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
9. Sekoita sähkövatkaimella tomusokeri ja tuorejuustot.
10. Kun kakku on tarpeeksi jäähtynyt levitä levite ja ripottele mariannerouhetta/mantelirouhetta.
11. Nauti heti tai myöhemmin, hyvää myös seuraavana päivänä tai pakastamisen jälkeen. 

Sampon kommentit: Herkullista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti