sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Granola

Granola, eli muromyslimäinen mysli on helppo ja herkullinen trendiherkku. Siihen voi periaatteessa laittaa melkein mitä vaan, erilaisilla pähkinöillä, siemenillä, hiutaleilla ja kuivahedelmillä voi varioida oman maun mukaan. Usein paahtaminen tapahtuu pelkästään uunilla, mutta koska siellä olevaa seosta pitäisi jaksaa käännellä, paahdoin osan pannulla. Tämä mysli toimii hyvin jugurtin kanssa.

Tarvitset:
  • Kaurahiutaleita, leseitä
  • Siemeniä, esim. Auringonkukansiemeniä
  • Pähkinöitä
  • Manteleita/lastuja
  • Öljyä
  • Hunajaa
  • Siirappia
  • Suolaa
  • (Vanilijasokeria)
  • Kuivattuja hedelmiä, esim. Karpaloita tai rusinoita
Tee:
1. Sekoittele kulhossa osa hiutaleista ja leseistä ja rouhitut pähkinät, mantelilastut ja simenet. Tähän ensimmäiseen seokseen hiutaleita ja leseitä ei tarvita paljoa, loput paahdetaan pannulla.
2. Lisää seokseen loraus öljyä, hunajaa ja siirappia, ripaus suolaa ja vanilijasokeria. Sekoita hyvin.
3. Levitä seos pellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes pinta hieman ruskistuu. Sekoitella ei tarvitse.
4. Lämmitä pannulla siirappia ja öljyä, lisää loput hiutaleet ja leseet ja paahda miedolla lämmöllä seikoitellen, kunnes seos näyttää sopivasti paahtuneelta
5. Sekoita uunin ja pannun tuotokset ja lisää kuivahdelmät. Sekoita ja laita nättiin purkkiin. 
6. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi jugurtin kanssa.

Sampon kommentit: Rapeaa ja maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti