sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Maa-artisokkakeitto

Luulin aina, että maa-artisokkakeitto on ruokalaji, jota on vaikea tehdä, ja josta voi nauttia vaan ravintoloiden alkupalana. Olin totaalisen väärässä. Mukulaisten maa-artisokkien kuoriminen oli vähän hidasta, mutta muuten keitosta sai todella helposti todella maukasta. Vesi kielellä fiilistelen tätä. Ohjeen idean sain Makun sivuilta, mutta muokkasin määriä hieman

Tarvitset:
  • Maa-artisokkia 500g
  • Jauhoisia perunoita 300g
  • Vettä
  • Valkosipulinkynsiä 2
  • Kasvisliemikuutiota puolikas/kokonainen
  • Kermaa 1 dl
  • Valkopippuria
  • (Tarjoiluun tuoretta persiljaa)
Tee:
1. Kuori maa-artisokat ja perunat. Keitä kypäksi vedessä, johon lisäät kiehumisvaiheessa myös kasvisliemikuution ja valkosipulinkynnet.
2. Soseuta sauvasekoittimella, lisää kerma ja pippuri.
3. Nauti esimerkiksi alkupalakeittona.

Sampon kommentit: Täyteläistä ja maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti