sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ricottapasta

Ricottapasta voi näyttää vaikkapa tältä.

Oon innostunut pastasta, ja haluan kokeilla kaikkea pastaan. Ricotta, eli heramainen mieto juusto, ei oo yleisin pasta-aines (ainakaan googlen hakutuloksien mukaan), mutta päätin kokeilla tomaattissävytteistä ricottapastakastiketta, ja herkullista tuli. Oikeestaan luulen että ricotta sopisi aika monenlaiseen kastikkeeseen, sillä se tuo mukavaa pehmeyttä ja rakennetta, tämä kastike on vaan yksi viritelmä. Paksu pappardelle pasta oli ricotalle omiaan, kastike tarttui siihen hyvin, mutta muutkin pastat kelvannevat.

Tarvitset:
  • Paksua pappardelle -pastaa
  • Ricottajuustoa
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Paprikaa vähän
  • Tomaattia vähän
  • Tomaattipyreetä (ja tomaattimurskaa)
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja vähän
  • Basilikaa ja/tai persiljaa, tuoretta tai kuivattua
  • Suolaa
  • (kuivattua) Chiliä
  • Parmesaania yms. päälle

Tee:
1. Laita pastavesi lämpenemään ja veden kiehuessa pasta keittymään.
2. Silppua sipulit, paprika, tomaatti ja kuullottele vähän pannulla öljyssä.
3. Lisää pannulle kuullotuviin vihannesten mukaan vähän tomaattipyrettä, ehkä aurinkuivattuja tomaatteja ja ehkä tomaattimurskaa, vähän jääkaapin sisällön mukaan. Lisää ricottajuustoa reilusti mukaan ja sekoittele mukavaksi kastikkeeksi.
4. Mausta yrteillä, suolalla ja chilillä.
5. Lisää keitetty pasta kastikkeen joukkoon, tarkista vielä tarvitsisiko jotain mausteita, tai vaikkapa lorauksen (chili)oliiviöljyä.
6. Nauti, luksusta on vielä päälleripoteltu parmesaani.

Sampon kommentit: Hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti