sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Graavilohi


Minun ukki on kalamies ja entinen kondiittori (jotain sukuvikaa tämä leipominen?). Opin ukilta kuinka graavilohta tehdään, ja sehän on ihan helppoa! Omatekoinen graavilohi on herkkua ja kilohinnalta kaupan graavilohta aika paljon edullisempaa. Ja mikä parasta, sitä voi tehdä itselle sopivan määrän ja pakastimessa säilyy aivan hyvin!  Tätä voi käyttää sushiin tai syödä vaan ruisleivän päällä. Nam.

Tarvitset:
  • Tuoretta lohta
  • Merisuolaa (karkeaa, puolikarkeaa tai ihan vaan tavallista)
  • Sokeria
  • (Tilliä)
  • Leivin-/voipaperia
Tee:
1. Fileoi tuore lohi niin, että saat siitä ohuehkoja paloja/viipaleita. Ruodot kannattaa poistaa.
2. Vuoraa pieni rasia leivinpaperilla, tai sitten iso ja matala. Asettele ensimmäinen lohiviipale siihen. Ripottele päälle aika runsaasti suolaa. Suolan päälle vielä himppasen sokeria (ja tilliä, jos tykkäät). Suolan määrän oppii tekemällä, mutta mielummin vähän enemmän kuin vähemmän. Suurinpiirtein niin että kala peittyy suolaan.
3. Laita viipaleen päälle uusi leivinpaperi, uusi kala päälle ja suolat ja sokerit. Toista niin kauan että kalat on käsitelty.
4. Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä yksi yö.
5. Sitten naatiskele!

Sampon kommentit: Ihan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti