sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Perunarieskat


Teen perunarieskoja aina, kun perunamuussia jää yli. Tuoreet perunarieskat voin kanssa on jotain aivan täydellistä. Perunarieskoista ei tuu koskaan aivan samanlaisia, mutta paljolla perunamuusilla tulee maukkaimmat ja pehmeimmät rieskat.

Tarvitset:
  • Perunamuussia, ei haittaa jos osa on porkkanaa. 
  • Vehnä- tai ohrajauhoja, korppujauhotkin käy!
  • Öljyä vähän
  • Kananmuna tai kaksi
  • Suolaa ripaus
Tee:
1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa kaikki aineet. Perunamuussia kannattaa olla noin kaksinkertainen määrä jauhoihin verrattuna. Kananmunia vähänkään isompaan taikinaan kaksi.
3. Muotoile taikinasta käsin tai lusikoilla leivinpaperille "kiekkoja". Pistele haarukalla.
4. Paista uunissa keskitasolla (10-15 min) kunnes rieskat näyttävät vähän ruskistuneilta.
5. Nauti heti lämpiminä voin kanssa.

Sampon kommentit: Hyviä lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti