lauantai 22. helmikuuta 2014

Runebergin tortut


Tänä vuonna havahduin Runebergin torttuihin vasta, kun niitä ei enää kaupasta oikein saanut. No, tein kuten reseptin keksijä Fredrika Runeberg, ja valmistin torttuja kaapista löytyvillä aineilla. Kaapinperältä löytyi sovellukseksi maissilastuja ja kostukkeeksi jaffaa. Tuli aivan hauskan makuisia!

Tarvitset:
  • Voita 125 g
  • (Muscavado/fariini)sokeria noin 1.5 dl
  • Korppujauhoja 1.5 dl
  • Mantelijauhoja noin 1 dl
  • Mantelirouhetta 0.5 dl
  • Maissilastuja
  • Kaardemummaa 2 tl
  • Leivinjauhetta 1 tl
  • Kananmuna 1
  • Kuohukermaa vajaa 1 dl
Kostutus ja koristelu:
  • Jaffaa
  • Tomusokeria
  • Vadelma- tai mansikkahilloa pikkuisen

Tee:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vatkaten muna ja sitten kuivat aineet ja kerma vuorotellen.
4. Laita taikina muffinssivuokiin pellille.
5. Paista parisenkymmentä minuuttia. Valmista sokerikuorrute, eli sekoita tomusokeriin tippa vettä, niin että saat sopivaa kuorrutetta.
6. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, ja ne on irrotettu vuoista, dippaa ne nopeasti jaffalla täytettyyn kulhoon.
7. Koristele ja nauti!

Sampon kommentit: Hyviä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti