sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

"Lohikäristys" ja perunamuusi


Pienenä mun lempparikouluruokaa oli poronkäristys ja perunamuusi. Tänään tein kirjolohisuikaleista "kastiketta", joka maistui ihan "käristykseltä". Perunamuussin ja salaatin kanssa makuelämys oli mitä mainioin.  Perunamuussin valmistin "muussaamattomustekniikalla", jonka opin sveitsiläiseltä kaverilta. Kun lohkottuja perunoita keittää tarpeeksi kauan, ne muussaantuu melkein itsestään. Perunamuusista tulee oikein mehevää. Suosittelen!

Tarvitset:

  • Kirjo(lohta) suikaloituna
  • Sipulia
  • Öljyä
  • Taco-tuorejuustoa tai vastaavaa
  • Perunoita
  • (Porkkanoita)
  • Loraus kermaa
  • Kimpale voita
  • Suolaa
  • Salaattia oman maun mukaan

Tee:
1. Laita (aika pieniksi) lohkotut perunat kiehuvaan veteen, vettä vähän yli perunoiden korkeuden. Keittele aika pitkään. Voi valmistaa ensin vaikka salaatin, ja sitten kastikkeen kimppuun.
2. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä.
3. Lisää suikaloitu lohi. Anna kypsyä hyvin.
4. Lisää tuorejuusto. Anna hautua kannen alla. Tuorejuusto saa imeytyä loheen, ruoasta tulee "käristystä" ei kastiketta. Kastike on valmista, kun lohi "näyttää käristykseltä".
5. Kun perunat alkaa näyttää siltä, että ne on melkein muussia, voi haarukalla vähän vielä sekoitella ja muussailla niitä. Muussainta saa myös käyttää. Perunoiden tulee olla kuitenkin niin pehmeitä, että muussainta välttämättä tarvitsi.
6. Lisää muussiin vähän kermaa, voita ja suolaa. Tarkista maku.
7. Tarjoile yhdessä. Nauti!

Sampon kommentit: Hyvin yhteensopivat maut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti