sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Herkullinen ja helppo pitsa


Mamma mia! Tehtiin semmoista pitsaa että oksat pois! Aivan sairaan hyvää tuli muutamalla niksillä.

Ensimmäinen niksi on pohjan helppous. Pohjaan ei tuu hiivaa, eikä siis taikinaa tartte kohotella.
Toinen niksi on täytteiden hyvä suhde toisiinsa, tarpeeksi laadukasta tomaattikastiketta, ja sopivan niukasti täytteitä. Tomaattimurskan lisäksi laitoin vähän tomaattipyreetä, joka antaa mahtavan täyteläistä makua. Viimeinen niksi oli iloleipurin "pitsanpaistopohja", jonka löysin joskus kaupan alelaarista. Pohja on pyöreä ja siinä on pieniä reikiä. Levitys oli helpompaa kuin neliskanttiselle pellille, ja pohjasta tuli ihanan rapea. Jos tämmöistä ihmetuotetta ei satu omistamaan, niin varmaan sillä, että tekee pellille pyöreän ja tarpeeksi ohuen pohjan, pääsee myös hyvään lopputulokseen.

Täytteinä oli säilöttyjä suomalaisia muikkuja (huikeesti parempia kuin tonnikala) ja ananasta. Täytteet on kuitenkin suositeltavaa tehdä oman maun mukaan. Koska valmiiksi raastettu juusto on aika kallista, raastoin itse aivan vaan gouda-juustoa, toimi hyvin.

Tarvitset:
  • Vehnäjauhoja
  • Vettä
  • Leivinjauhetta
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Tomaattimurskaa/tomaattikastiketta + tomaattipyreetä
  • Täyteaineksia oman mielen mukaan
  • Juustoa raasteena
Tee:
1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
2. Valmista taikina. Laita kulhoon vehnäjauhoja ja ripaus leivinjauhetta ja suolaa. Jauhojen määrä riippuu tehtävän pitsan määrästä, mutta määrän oppii arviomaan nopeasti. Lisää pikkuisen vettä ja öljyä ja sekoittele. Lisää vain sen verran vettä, että taikinasta tulee sellaista, että se ei tartu sormiin. Kun taikina on sopivasti käsiteltävää, levitä se mahdollisimman ohuesti pellille pyöreäksi tai pellin reunojen mukaan.
3. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree, levitä tasaisesti. Lisää myös täytteet ja juusto.
4. Paista uunissa toiseksi alimmalla tai keskitasolla noin 10 minuttia, tai niin että pitsa näyttää kypsältä ja reunoilta sopivan rapealta.
5. Herkuttele oreganon tai chiliöljyn kanssa tai sellaisenaan. Kokis kruunaisi makuelämyksen.

Sampon kommentit: Parempaa kuin aidossa italialaisessa pitseriassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti