sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pannukakku


Pannukakku on mun lempiherkkua lapsuudesta. Sitä ei tuu oikeen koskaan nykyään tehtyä, koska pellillinen on niin iso satsi kahdelle. Keksin että miksipä en tekisi pannukakkua pienempään vuokaan. Puolikas annos esimerkiksi kakkuvuoassa toimii. Oon yrittänyt muokata herkullista pannukakkureseptiä lisäämällä mantelijauhoja (ei toimi) ja kaurahiutaleita (maistuu puurolta). Paras pannukakku syntyy perinteisellä reseptillä, en lähde kiistelemään. Tällä reseptillä tulee hyvä annos kahdelle pannukakunnälkäiselle kakkuvuoassa.

Ps. tämän pannukakkureseptin jälkeen oon kokeillut muutamia muunnoksia, jotka todellakin toimii. Kerran oli jäänyt riisipuuroa, sekä päärynöitä, joita olin paistanut vähän sokerissa ja voissa. Lisäsin nää pannukakkutaikinaan, ja maistui mannalta.
Toisella kerralla halusin päästä jääkaapissa pölyyttyvästä omenahillosta eroon, ja korvasin sokerin sillä. Toimi oikein hyvin.

Tarvitset:
  • Maitoa 3.5 dl
  • Munia 1 (iso tai 2 pientä)
  • Vehnäjauhoa 3.5 dl
  • Leivinjauhoa 1 tl
  • Sokeria 0.75 dl
  • Vaniliinisokeria 1 tl
  • Voita 50 grammaa
  • Ripaus suolaa
Tee:
1. Sulata voi.
2. Vispaa kananmunia vähän, sekoita sitten mukaan puolet maidosta.
3. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa hyvin sekoittaen, sekoita ne sitten nesteeseen. (Anna turvota puolisen tuntia)
4. Lisää loput maidosta, suola ja sokeri.
5. Lisää sulatettu voi ja sekoita.
6. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle kakkuvuoalle.
7. Paista uunissa noin 200 asteessa puolisen tuntia, lopussa pellin voi siirtää alatasolle.
8. Nauti hieman jäähtyneenä.

Sampon kommentit: Maistuu aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti