sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Paahdettu punajuurikeitto




Punajuurista ajattelee aina, että ne on työläitä ja sotkuisia. Niinhän ne vähän on, mutta tämä keitto on kuorimisen ja pilkkomisen jälkeen aika iisi. Tähän keittoon sain ohjeen kun kerran ravintolapäivänä eksyin syömään vegaanista punajuurikeittoa vegaanisen smetanan kanssa. Maitotuotteiden ystävänä käytin vegaanisen smetanan sijaan ihan maustamatonta jugurttia ja lisäsin keittoon vähän kermaakin. Toisella lämmityskerralla keitto parantui entisestään, kun seurana oli vuohenjuustoa.

Tarvitset:
  • Punajuuria kilo
  • Sipulia 2-3
  • Valkosipulia 
  • Suolaa ripaus tai vähän enemmän
  • Sokeria ripaus
  • Pippuria ripaus
  • Öljyä 
  • Maustamatonta jugurttia/smetanaa/créme fraichea/vuohenjuustonokare
  • (Kermaa)
Tee:
1. Kuori ja pilko punajuuret (melko pieniksi) ja silpulit.
2. Laita laakeaan/laakeisiin uunivuokiin/uunivuoalle foliossa mahdollisemman ohuena kerroksena. Ripottele pinnalle mausteita ja öljyä, sekoittele.
4. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai vieläkin kauemmin, jos kehtaat. Jos jaksat, sekoittele välillä, niin punajuuret paahtuu oikein ihanasti.
5. Laita paahtuneet kasvikset kattilaan, peitä vedellä ja keitä noin 15 min.
6. Surauttele sauvasekoittimella sileäksi. Lisää mausteita maun mukaan ja ehkä himppasen kermaa.
7. Tarjoile maustamattoman jugurttin/smetanan/créme fraichen/vuohenjuustonokareen kanssa ja nauti.

Sampon kommentit: Ehdottomasti Van Kokkiin. Selkeä hyvä maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti