sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Vispipuuro



Vispipuuro on mun lapsuuden herkku. Sitä oli ihana syödä maidon kanssa, tai sellaisenaan (sokerikuorrutuksella). Vispipuuroa voi hyvin tehdä punaisista viinimarjoista, mustista viinimarjoista, puolukoista tai vaikka sekoituksesta.  Tämä resepti on ihan Raision Nalle Tummien mannasuurimoiden kyljestä omilla kommenteilla. Reseptistä riittää neljälle.

Tarvitset:
  • Tummia mannasuurimoita 1.5dl
  • Vettä 1 l
  • 3-4 dl marjoja (puna-, tai mustaviini, puolukoita)
  • 1-1.5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • (Maitoa)
Tee:
1. Kiehauta vesi kattilassa, vispaa siihen mannasuurimot, marjat ja suola.
2. Keittele noin 7 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Anna jäähtyä kylmäksi. (Tää vaihe kestää ärsyttävän kauan, mutta jos ulkona on yhtään kylmää, nosta kattila mahdollisuuksien mukaan vaikka parvekkeelle.)
4. Vatkaa puuro sähkövatkaimella ihanan kuohkeaksi ja vaaleanpunaiseksi. Tämäkin vaihe kestää aika kauan, mutta mitä vatkatumpaa puuro on, sitä ihanammalta se maistuu.
5. Nautiskele kylmän maidon tai päälle ripotellun sokerin kera (tai molempien).

Sampon kommentit: Tykkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti