sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kukkakaalipitsa


Kukkakaalista tehty pitsapohja on ollut trendinä jo aika pitkään, mutta vasta nyt uskaltauduin kokeilemaan sitä Pirkan Ruoka kesä-lehden innoittamana. Kannatti kokeilla. Pohja ei ollut aivan perinteisen pitsan tapaan rapea, mutta maku oli kohdillaan. Pirkan ohjeessa suositeltiin punaleima-emmentaljuustoraastetta, itse käytin kaapista löytynyttä perusjuustoa. Netistä löytyi ohjeita myös vuohenjuustolla, silläkin maistunee.

Ensimmäisellä kerralla täytteeksi laitoin tomaattikastiketta, paistettua munakoisoa ja juustoa. Tämä kombo toi mieleen supermaukkaan Parmegiana de melanzanen, mutta vaiva oli paljon pienempi. Toisella kerralla kokeilin Pirkan ohjeen mukaan "valkoista pitsaa", eli créme fraichea, fetajuustoa ja tomaattia. Tämäkin toimi, mutta tomaattikastike oli mielestäni toimivampi.

Tarvitset:
  • Kukkakaali 1
  • Kananmunia 2
  • Juustoraastetta 2 dl
  • Pippuria ja suolaa
  • Pitsatäytteitä oman maun mukaan
Tee:
1.  Murusta kukkakaali tehosekoittimessa.
2. Kuumenna kukkakaalimurua mikrossa täydellä teholla 2  minuuttia, tai kuumenna hetki kattilassa.
3. Lisää kukkakaaliin kananmuna, juustoraaste ja mausteet.
4. Tee pellille lättyjä ja paista uunissa keskitasolla 175 asteessa 20 minuuttia.
5. Lisää haluamasi täytteet ja paista vielä hetki.
6. Nauti.

Sampon kommentit: Toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti