torstai 2. heinäkuuta 2015

Raejuustopiirakka


Yksi päivä jääkaapissamme oli iso purkki vanhaksi menevää raejuustoa. Sitä ei huvittanut syödä enää sellaisenaan, joten päätin kokeilla tehdä siitä piirakkaa. Ja hyvin toimi! Sain ohjenuoria täältä, mutta muokkasin reseptiä hieman. Vaikka resepti on yksinkertainen, teen piirakkaa harvoin, ja silloin teen kerralla ison satsin. Tästä riittää pelliliseen. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan. Tässä ohjeessa on sipulia ja kirsikkatomaatteja.

Tarvitset:
Pohja
  • Voita 250 grammaa
  • Vehnäjauhoja 6 dl
  • Kylmää vettä 5 rkl
Täyte
  • Raejuustoa 400 g
  • Kananmunia 3
  • Sipulia 2
  • Valkosipulinkynsiä 8
  • Kirsikkatomaatteja
  • Suolaa 
  • Pippuria
  • Paprikajauhetta
  • Juustoraastetta (esim. Emmental) 2 dl 
Tee:
1. Silppua sipulit, kuullota niitä hieman pannulla.
2. Nypi pohjan jauhot ja voi, lisää vesi.  painele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Sekoita kaikki pohjan täytteet, paitsi juustoraaste.
4. Laita täyte pohjan päälle, ripottele päälle juustoraaste.
5. Paista  200 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes piirakka näyttää sopivalta.
6. Nauti.

Sampon kommentit: Oikein maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti