Kun halusin tehdä tätä kakkua toiste, mutta en löytänyt kaupasta Fazerin vadelmaista suklaata, kokeilin Cloettan sprinkle black rasberry sparksia. Tällä suklaalla kakusta tuli mun makuun liian makea, mutta Sampolle maistui.
Tarvitset:
- Fazer vadelmaista tummaa suklaata 200g
- Voita 200 g
- Munia 3 kpl
- Sokeria 2dk
- Leivinjauhetta 1 tl
- Vehnäjauhoja 2.5 dl TAI Vehnäjauhoja 1.5 dl ja 1 dl mantelijauhoa
- Kourallinen tuoreita tai pakastevadelmia
1. Laita voi sulamaan kattilaan tai vesihauteeseen. Kun voi on sulanut, lisää paloiteltu suklaa.
2. Voin sulaessa vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
3. Sekoita vehnäjauhot (, mantelijauhot) ja leivinjauhe.
4. Yhdistä ensin jauhot muna-sokerivaahtoon, sitten voi-suklaaseos ja lopuksi vadelmat.
5. Paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa 175 asteessa 30 minuuttia.
6. Jäähdytä ennen tarjoilua, tämä on parempaa kylmänä, kuin suoraan uunista.
7. Nauti viileänä. Jos kakkua jää, ylimääräisen voi hyvin myös pakastaa.
Sampon kommentit: Parasta mutakakkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti