perjantai 26. kesäkuuta 2015

Nanaimo-palat


Lunni leipoo on ollut mun ehdoton suosikkiblogi jo pitkään. Lunnin vanhassa blogissa bannerikuvana oli mielettömän herkullinen kuva Nanaimo-paloista, ja niitä on tullut leivottua muutamaan otteeseen.
Reseptiin tulee paljon voita, sokeria ja suklaata, ja näillä aineksilla maku on kyllä kohdillaan. Resepti on melkein suoraan Lunni leipoolta, kiitos taas tästäkin.
Tämän ohjeen voi tehdä esimerkiksi pienehköön uunivuokaan, tuplaamalla ohjeen saa pellillisen.

Tarvitset:

Pohja
  • Voita 100 g
  • Kaakaojauhetta 5 rkl
  • Sokeria 0.5 dl
  • Muna 1
  • Digestive-keksiä murskattuna 3 dl (noin 8 keksiä)
  • Mantelirouhetta reilu 1 dl
  • Kookoshiutaleita reilu 2 dl
Keskikerros:
  • Voita 100 g
  • Tomusokeria 5 dl
  • Vaniljakreemijauhetta 2 rkl
  • Kuohukermaa 3 rkl
Päällinen
  • Tummaa suklaata 130 g
  • Voita 50 g
1. Murustele digestivet muruiksi.
2. Sulata vesihauteessa pohjan voi, kaakaojauhe ja sokeri.
3. Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki, kaada voin, kaakaojauheen ja sokerin joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa, kunnes muna hieman kypsyy ja paksuuntuu.
4. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon keksinmurut, mantelirouhe ja kookoshiutaleet.
5. Painele seos vuokaan tiiviisti, laita kylmään odottamaan.
6. Valmista keskikerros vatkaamalla ainekset keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
7. Levitä vaahto pohjan päälle tasaisesti ja laita taas kylmään.
8. Sulata vesihauteessa suklaa ja voi, anna hieman jäähtyä. Kun seos on vielä valuvaa, sivele se keskikerroksen päälle. Anna kovettua jääkaapissa parin tunnin ajan. Siistejä paloja saat, kun leikkaat palat kun suklaa ei ole vielä liian kovettunutta.
9. Tarjoile pieninä herkkupaloina. Nautiskele.

Sampon kommentit: Herkullisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti