Minulla on sukua Kainuussa, ja sen ansiosta kesäisin saan herkutella suolapotulla. Suolapottu on melkein kuin kalakeittoa, mutta ilman sitä kalaa. Pääosassa ovat herkulliset uudet perunat ja maito (ja kerma) ja voi (ja sipuli). Voisin sanoa, että tässä on kyllä erinomainen tapa syödä uusia perunoita.
Ps.Äitini kommentoi tähän että suolapottuun kuuluisi oikeasti vain kermaa, eli maitoa, mutta mun reseptissä kerma ja maito yhdistyvät.
Tarvitset:
- Uusia perunoita
- Maitoa
- (Kermaa)
- Voita
- Suolaa
- (Sipulia)
1. Keitä perunat vedessä melkein kypsiksi. (Lisää silputtu sipuli)
2. Lisää maito, tilkka kermaa ja voita sekä suolaa. Tarkista maku. Maun pitäisi olla mukavan pehmeä ja sopivan suolainen.
3. Naati!
Sampon kommentit: Ihan hyvää.
Meillä Kainuussa se on pottumaito.
VastaaPoistaMoi! Sekin nimi on tuttu :) kiva kun luet ja konmentoit!
VastaaPoista