Tutustuin churroihin kun asuin Ranskassa. Siellä näitä espanjalaisia aamuherkkuja kutsutaan nimellä ChiChis, myydään kojuissa kadulla ja nautitaan nutellan kera. Opin tän reseptin ranskalaiselta kaveriltani, Lunni leipoo auttoi reseptin muistelussa ja täytyy sanoa että tässä on kyllä herkku kohdillaan. Mun mielestä churrot ei ees kaipaa rinnalleen mitään nutellaa tai suklaakastiketta, tomusokeri riittää hyvin.
Tarvitset:
- Vettä 3dl
- Jauhoja
- Öljyä 3 dl + paistamiseen niin että kattila on noin puolillaan
- Sokeria 3 rkl
- Suolaa 3/4 tl
- (Vaniliasokeria 1/2 tl)
- Tomusokeria
Tee:
1. Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja pikkuisen öljyä, kuumenna vähän niin että kiehahtaa ja ota sitten levyltä.
1. Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja pikkuisen öljyä, kuumenna vähän niin että kiehahtaa ja ota sitten levyltä.
2. Lisää jauhot sekoittaen palloksi. Anna levätä hetken.
3. Kuumenna öljyä kattilassa, laita taikina pursottimeen, jossa on iso tähtitylla. Jos pursotinta ei oo, voit muotoilla taikinasta pieniä pötköjä. Jos omistat churropursottimnen, laita taikinaa siihen.
4. Testaa öljyn kuumuus, pienellä taikinapallolla. Pallon pitäisi nousta pinnalle ja ruskistua melko nopeasti.
5. Pursota pursottimesta sopivan mittainen pötkelö öljyyn paistumaan. Churroja voi paistaa pari-kolme kerrallaan. Anna churrojen ruskistua sopivasti. Tämän jälkeen nosta nopeasti valumaan talouspaperille (liiat öljyt pois). Talouspaperilta siirrä churrot sokeroitaviksi tomusokeriin.
6. Nauti tuoreina!
Sampon kommentit: Tosi hyviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti