tiistai 17. joulukuuta 2013

Kaalilaatikko



Googlen mukaan vuoden 2013 toisiksi haetuin ruoka oli kaalilaatikko. Eikä ihme, sillä kaalilaatikko on niin hyvää. Tämän reseptin salaisuus on chiliöljy! Jos tykkää aivan perinteisestä kaalilaatikosta, niin voi käyttää vaan rypsi- tai oliiviöljyä, mutta chiliöljystä tulee mukavaa makua.
Kaalilaatikko on vähän työlästä (etenkin valtavan kaalimäärän silppuaminen), mutta kun kerralla tekee paljon, niin tätä syö mielellään monta päivää putkeen.

Tarvitset:

  • Keräkaalia 1-2 kg mielen mukaan
  • Puuroriisiä 3 dl  + (1.5 l vettä)
  • Sipuleita 2
  • Valkosipulinkynsiä 4
  • (Vaaleaa) soijarouhetta 1.5dl/ sopivasti jauhelihaa
  • Siirappia noin 6 rkl
  • Chiliöljyä (tai oliivi- tai rypsiöljyä)
  • Pippuria
  • Suolaa
  • Cayannepippuria
  • Maitoa noin 2 dl
  • Kananmuna
Tee:

1. Kuumenna 1.5 litraa vettä, lisää riisit ja ripaus suolaa. Sekoittele ja keitä noin 12 minuuttia. Kaada lävikköön ja huuhdo.
2. Kuutio sipulit ja valkosipulit. Kuullota hieman pannulla (chili)öljyssä. Lisää soijarouhe. Lisää vettä vähitellen, noin 3 dl. Soijarouhe turpoaa näin. Jos käytät jauhelihaa, niin ruskista se sipuleiden kanssa.
3. Suikaloi kaali (isoon kulhoon). Kuumenna kahdessa isossa kattilassa vähän chiliöljyä ja kuullottele kaalia hetkinen. Jos kaikki kaali ei mahdu mukavasti kahteenkaan kattilaan, niin laita aina vähän kerrallaan kuullottumaan.
4. Kaalin kuullottuessa sekoita soija/jauheliha riisiin (paistoastiaan tai kahteen). Valmiiksi kuullotetut kaalit voi jo tässä vaiheessa sekoittaa. Kun kaikki kaalit on kuullotettu, sekoita ainekset, mausta oikein hyvin mausteilla ja siirapilla ja sekoita taas. Kaada joukkoon vielä munamaito (eli maitoon sekoitettu muna).
5. Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Jos pinta näyttää kärtsäävään, laita päälle leivinpaperia tai foliota.
6. Nauti, nanam!

Sampon kommentit: Oikein mehevää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti