sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Alppimakarooni


Sveitsiläisten "macaroni and cheese" on nimeltään Älpermagronen. "Alppimakarooni, tai ehkä jossain myös "Äpfelmagronen", eli omenamakarooni, sillä tässä ruoassa sekoitetaan omeanasosetta makaroonin kanssa. Sveitsiläiset laittaa tähän myös perunaa, mutta minä en. Makua ruokaan tuo paistettu sipuli. Reseptinä tämä on aika simppeli, vaikka sipuleiden paistaminen + uunihommat viekin aika pitkään.

Tarvitset:
  • Makaronia, pitkulaista tai tavallista "suomalaista"
  • Juustoa, jotain kovaa (jos löydät Sbrinziä, niin sitä, jos et, jotain parmesaanityyppistä)  tai jotain pehmeää (esim. kermajuustotyyppistä)
  • Kermaa
  • Pippuria
  • Sipulia
  • Öljyä
  • Omenasosetta
Tee:

1. Silppua sipulit pieniksi ja laita paistumaan. Kuullota pitkään ja hartaasti, niin että lopulta sipuli on "ihan paistettua", eli väriltään ruskeaa ja maultaan maukasta.
2. Keitä pastaa muutama minuutti.
3. Laita pastat vuokaan, lisää juusto, kerma ja pippuria. Ehkä vähän omenasosetta.
4. Paista miedolla lämmöllä puolesta tunnista tuntiin, niin että näyttää hyvältä.
5. Ota paistuneet sipulit pannulta ja tarjoile pasta omenasoseen ja sipuleiden kanssa.
6. Nauti, nam.

Sampon kommentit: Aika rasvainen. (Bloggarin huomatus: genau)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti