sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Conchiglioni-paistos


Tämä on herkkua. Vähän kuin lasagnea, mutta helpompaa tehdä ja varioida. Keksin tehdä Conchiglioni-paistosta, kun ostimme naapurin viini/italiakaupasta kyseistä pastaa, ja myyjä vinkkasi että se sopii erityisen hyvin täytettäväksi ja tomaattikastikeessa paistettavaksi. Tästä voi tehdä omanlaisiaan versioita, mun lempparitäyte on punainen pesto ja munakoiso. Sampon feta.


Tarvitset:

Näitä aina:
  • Conchiglioni simpukkapastaa
  • Tomaattikastiketta (tee itse tai käytä valmista)
  • Juustoraastetta, voi olla jotain kermajuustoista, tai sitten esimerkiksi parmesaanimaista kovaa juustoa
  • Yrttejä, esim basilikaa, ruohosipulia  ja/tai rosmariinia
Täyteaineksiksi joitakin näistä:
  • Punaista pestoa
  • Fetaa
  • Munakoisoa/kesäkurpitsaa/paprikaa
  • Creme fraichea (mausta esimerkiksi ruohosilpulilla ja suolalla)
  • Mozzarellaa
Tee:

1. Jos tahdot tehdä tomattikastikkeen itse, tee se nyt. Osaat kyllä. Tomaattia (ja sipulia) pannulle vaan poreilemaan. Vähän suolaa ja sokeria. Jos käytät valmiskastiketta, aloita vaiheesta 2.
2. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Ehkä myös uuni lämpenemään.
3. Jos haluat käyttää munakoisoa, viipaloi munakoiso pieniksi paloiksi, ripottele vähän suolaa, anna hikoilla hetki, kuivaa, ja sitten paista pannulla öljyssä.
4. Keitä pastaa noin 5 minuuttia.
5. Pastan keittyessä, laita täyteaineet valmiiksi, murustele feta pieniksi paloiksi ja niin edelleen.
6. Valuta pastasta vesi pois, kaada joukkoon vähän öljyä ja suolaa. Laita pasta laakeaan uunivuokaan.
7. Täytä pastat täyteaineilla maun mukaan.
8. Kaada tomaattikastike täytettyjen pastojen päälle. Laita yrtit sekaan. Ripottele päälle juustoa.
9. Laita uuniin, paista noin 200 C noin puoli tuntia.
10. Ota pois uunista ja syö. NAM.

Sampon kommentit: Olen tyytyväinen ruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti