sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Rösti


Sveitsiläisten perusruokaa on rösti. Rösti on raasteettua perunaa, joka paistetaan pannulla. Röstiä myydään Sveitsissä kaupassa paljon valmisversioina (=raastettua peruunaa vakuumissa), mutta omatekoinen rösti voittaa valmismössöt kirkkaasti. Röstiä voi syödä sellaisenaan, tai vaikka paistetun kananmunan kanssa.

Tarvitset:
  • Perunaa (röstiperunaksi kelpaavaa, eli kiinteitä perunoita)
  • Öljyä ja/tai voita
  • Suolaa
  • Porkkanaa (jos haluaa)
Tee:

1. Keitä perunat (ja muutama porkkanan) melkein kypsiksi. Anna niiden jäähtyä. Raasta karkeaksi raasteeksi. Edellisen päivän ylijääneet perunat, jotka on valmiiksi jäähtyneet, käy hyvin!
2. Kuumenna öljyä tai voita pannulla, lisää pikkuhiljaa peruna(porkkana)raastetta pannulle, ja anna kuullottua. Lisää öljyä tai voita reippaasti paistelun varrella. Kun kaikki perunaraaste on pannulla, ja peruna on saanut vähän väriä, tasoittele perunasta pannunmuotoinen kakku. Anna paistua hiljalleen, käännä. 
3. Rösti on valmis kun pinta on molemmilta puolilta vähän rapea.
4. Nauti.

Sampon kommentit: Liian rasvaista, mutta oikein hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti