sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Birchermüsli



Birchermüsli on perin sveitsiläinen aamu/välipala. Se on käytännössä jugurttia, johon on laitettu kaurahiutaleita/müsliä ja hedelmiä tai marjoja. Jotta birchermüsli ei olisi vain "jugurttia ja tuoreilla hedelmillä", pitää sen antaa olla jääkaapissa ainakin tunnin. Voi olla kaueminkin, vaikka yön yli. Tee siis illalla ja nauti aamulla! Jotkut sveitsiläiset laittaa päälle vielä kermavaahtoa, mutta se on musta vähän tarpeetonta.

Tarvitset:
  • Maustamatonta jugurttia (ei rasvatonta!)
  • Kaurahiutaleita (tai mitä tahansa hiutaleita tai valmista müsliä)
  • Hedelmiä (omenaa, ananasta, viinirypäleitä) tai marjoja 
  • Myös pähkinät ja kuivatut hedelmät sopii
  • Superextrana voi laittaa päälle vielä kermavaahtoa
Tee: 

1. Jos teet hedelmäversion, pilko hedelmät pikkuisiksi paloiksi. Myös marjaversiossa isoimpia marjoja voi vähän pieniä.
2. Sekoita jugurttiin pilkotut hedelmät/marjat ja kaurahiutaleet/müsli.
3. Laita jääkaappiin ja anna olla siellä vähintään tunti tai esimerkiksi yön yli,
4. Nauti!

Sampon kommentit: Ihan ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti